top of page
Harvesting

Fenntarthatóság

Günzer Fenntarthatóság Logo

Borászatunk célja, hogy megőrizze a talaj és az életközösségek természetes állapotát, illetve csökkentse a borászati folyamatok során keletkezett környezeti hatásokat. Munkafolyamataink során előnyben részesítjük az alternatív energiaforrások használatát, valamint az emberi munkaerő ésszerű felhasználását. 

Borászat Napelem

01

Napelemek használata

Borászatunk felett napelemes rendszert telepítettünk, amelyek fedezi az egész éves energiaigényünket. Így nem használunk fosszilis tüzelőanyagokat, és csökkentjük a szén-dioxid-kibocsátásunkat is. A napelemek segítségével tiszta, megújuló és olcsó áramot állítunk elő mely hozzájárul a fenntarthatóságunkhoz.

02

Energia saját erdőből

A fűtést teljes egészében saját erdőből származó fával végezzük, amelyet mindig újratelepítünk. Így nem csak melegen tartjuk a borospincéket és a vendégeinket, hanem fenntartjuk az erdő ökológiai egyensúlyát is.

A faanyagot saját munkaerővel dolgozzuk fel, így támogatva az emberi munkaerő ésszerű felhasználását a téli hónapokban.

Fa
csomagolas.jpeg

03

Csomagolás

A csomagoláshoz nagyrészt újrahasznosított alapanyagokat használunk, hogy óvjuk a környezetet.

A borosüvegeinket és a kartondobozainkat újrahasznosított üvegből és papírból készítjük, amelyeket alkalmasak a további újrafelhasználásra. Palackjaink továbbá könnyített üvegből készülnek, így csökkentve a szállításukkal járó többlet szennyezést. 

04

Növényvédelem esővízből

Borászatunk teljes tető felületéről származó esővizet elvezetjük egy direkt erre a célra kialakított föld alatti tárolóba.

Ez a mennyiség fedezi a teljes éves használatunkat, melynek köszönhetően növényvédelem során egyáltalán nem használunk hálózati vizet.

Fenntartható szőlőművelés
bottom of page