top of page
gunzer_family_2.jpg

Családi Birtok

1991 óta

"Önálló telepítésünk a Villányi-borvidéken 1991-ben kezdődött, Cabernet Sauvignon és Kékoportó. Már alig vártam, hogy az Oportót beletegyük egy 15 hektóliteres ászokhordóba: elképesztően jó bor lett belőle. Aztán amikor leszüreteltük az első Cabernet Sauvignont, hordóba raktuk 18 hónapra érlelődni. Két évre rá ezért a borért Aranyérmet kaptunk a Vinagorán, ahol először debütált a Günzer borászat."

- Günzer Zoltán

Wine Farm

Történetünk

A Villányi borvidéken generációk óta foglalkozunk szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A családi gazdaság 1991-ben kezdte meg működését, kezdetben félhektárnyi ültetvénnyel, évi 1500 palack bor értékesítésével. Mára 25 hektár saját területtel rendelkezünk 200.000 palack bor értékesítése mellett.
 

Technológiai beruházásunk 2001-ben indult és napjainkban is tart, hiszen a jó minőségű szőlő és a technológia elválaszthatatlanok egymástól. Borainkból próbáljuk a természeti adottságok maximumát kihozni, ügyelve az egyes dűlők sajátos értékeire. Hiszünk a családi gazdaságok nagyságrendjében, ahol minden munkafázishoz és megszülető tételhez szoros kötődésünk van.

Ismerd meg a családot.

045.jpg
Günzer Zoltán

Borászat, Szőlészet

071.jpg
Günzer Bea

Vendéglátás

305507981_5513491082042690_7616826900071194845_n.jpg
Günzer Norman

Értékesítés, Iroda, Marketing

092.jpg
Günzer Lorett

Design

villany-2.jpg

Villányi Borvidék

A Villányi Borvidék a Dunántúl déli részén, Baranya megyében, a Villányi-hegység déli lejtőin található, melynek rangját a több évszázados borászati tradíciók és a kitűnő borok adják. Magyarország legdélibb, szubmediterrán klímájú borvidékén mindössze 2500 hektáron termelnek szőlőt. Nem csak itthon, de külföldön is sokan követik a villányi termőtáj emberi és természetének sűrűsödését a borban. A több évszázados borászati tradíciók emelik a Villányi borvidéket Magyarország leghíresebb vörösbor-termelő területei közé. Magyarország csúcs vörösborai ezen a dél-baranyai, kis borvidéken születnek. 

Az első teljes értékű eredetvédelmi rendszer itt épült ki. 

 

A tengeri eredetű üledékes mészkövön kialakult löszös, agyagos talajok kiválóan alkalmasak markáns, nagytestű vörösborok alkotásához. A borok minőségében, jellegének kialakulásában a fekvés a legmeghatározóbb. A hegység kelet-nyugati tájolása miatt a szőlők védettséget élveznek az északi szelektől. A déli domboldalak a napsütésben sokkal jobban felmelegszenek. A napsütéses órák száma itt, Dél-Baranyában a legmagasabb az országban, amely a szőlő életében meghatározó szerepet játszik.

bottom of page